Mikä ihmeen Polirytmi?

Teekkarien jazzyhdistys Polirytmi ry on eläväinen muusikkokollektiivi, jonka jäsenten yleisnimittäjä ja leimallinen elementti on groovaava rytmi. Yhdistys koostuu pienistä ja hiukan suuremmistakin kokoonpanoista ja projekteista, joiden yhteinen birdie-koto ja treenikämppä sijaitsee Otaniemessä. Menoa ja fenomeeneja on jatkunut jo vuodesta 1991!

Soittoamme kantavaan jazzakseliin nivoutuu myös muuta rytmimusiikkia, kuten soulia ja funkia. Keikoilla tahditus on äärimmäisessä hädässä saatu istumaan perinteisiinkin tanssiaskeliin, mutta parhaimmillaan Polirytmi on improvisaation mahdollistavissa tyylilajeissa, liveyleisön edessä. Harvoin, jos koskaan on kahtena Polirytmi-iltana todistettu samanlaista soittajakaartia.

Yhdistyksen päivittäisestä toiminnasta vastaa nelihenkinen hallitus sekä taiteellinen johtaja, apunaan kirjava joukko toimihenkilöitä. Polirytmi kuuluu Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdistysrekisteriin.

Historiaa

Yhdistys perustettiin Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) alayhdistykseksi vuonna 1991. Ensimmäinen perustava kokous pidettiin 7.2.1991 Dipolin takkakabinetissa, ja yhdistyksen tarkoitukseksi määritettiin “Jazzharrastuksen ja toiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen teekkareiden keskuudessa”. Ensimmäisen olemassaolovuoden toimintakertomuksessa todetaan Polirytmin esiintyneen niin kevään 1991 Teekkarispeksissä kuin erilaisissa TKY:n tilaisuuksissakin, sekä järjestäneen jazz-jameja ja yhden jazz-standardeihin keskittyneen viikonloppukurssin.

Ihmiset, kalusto ja jopa yliopiston nimi ovat vuosien myötä vaihtuneet, mutta tyyli ei: Polirytmi pitää edelleen kiinni groovaavasta soundista ja pyrkii edistämään sekä teekkareiden että teekkareiden ystävien jazzharrastuneisuutta. Vuosiin mahtuu sekä kokonainen oma jazz-albumi että vierailuja muiden albumeilla, jokunen ulkomaanreissu, useita jami-iltoja sekä lukematon määrä treenitunteja Tiilihuoneella. Polirytmin on saavuttanut vakiintuneen aseman myös tiettyjen ylioppilaskunnan ja yliopiston tilaisuuksien vakioviihdyttäjänä ja tunnelmanluojana, ja teemme jatkuvasti yhteistyötä muiden Otaniemen musiikkiyhdistysten kanssa.

Vuonna 2016 ollaan siis päästy siihen pisteeseen, että pääsemme juhlimaan Polirytmin 25-vuotista taivalta!